Mesto sa dohodlo so Slobodou zvierat

10.09.2012 Bratislava

Bratislava 10. septembra (TASR) - Bratislavský magistrát sa dnes dohodol so Slobodou zvierat. Túlavé zvieratá bude organizácia odchytávať, kým mesto neukončí súťaž a neuzatvorí zmluvu s jej víťazom. Súťaž chce vyhlásiť ešte tento týždeň.

Po tom, čo v piatok 7. septembra prestala platiť dvojročná zmluva medzi mestom a organizáciou, sa dnes podľa hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho obe strany dohodli na podmienkach, ktoré platili do vypršania zmluvy. Sloboda zvierat pre mesto riešila okrem iného odstraňovanie uhynutých zvierat z verejných priestranstiev, komunikácií, odchyt túlavých psov či mačiek i nepretržitú karanténnu stanicu s celomestskou pôsobnosťou. Po vypršaní zmluvy tak hrozilo, že toto všetko nebude mať, kto robiť.

Samospráva bude mesačne podľa hovorcu prispievať na prevádzku útulku a fungovanie karanténnej služby sumou 4150 eur. "Tento mimoriadny stav bude platiť najneskôr do 31. decembra tohto roku. V prípade, že víťaz súťaže bude známy pred týmto termínom, platnosť dočasnej zmluvy bude ukončená automaticky po podpise novej," vysvetlil Andrassy.

Dnešným dňom zároveň končia mimoriadne opatrenia, ktoré prijal magistrát v súčinnosti s mestskou políciou a bratislavskou zoologickou záhradou v závere minulého týždňa. Mesto tak zabezpečilo nevyhnutné aktivity vyplývajúce zo zákona o veterinárnej starostlivosti.

Sloboda zvierat mesačne odchytí na území hlavného mesta v priemere 140 túlavých zvierat.
 

Vyberte región